Jag flyttar - du kommer väl med?

Kändes som det var dags att skutta vidare. Skutta med mig!

http://missnenya.wordpress.com

Lite Jävlaranamma

Nu gäller det att verkligen lägga lite ved på elden. Nu ska jag börja öka på konditionsträningen och börja äta lite annorlunda. Jag ser fram emot  att det börjar hända lite saker med min kropp. Mindre fett, mer tonade muskler.

Ikväll är jag ensam med barnen och premiärköpte Body Magazine. Det ska bli spännande att se om det kan vara nåt för mig!

image129

Nu är det dags för en sväng i gymmet. Jag tänkte köra konditionsträning och sen ett kort pass axlar och triceps.

Over and Out

Morgonstress

Tänkte tipsa om en supersnabb och god "frukost". När jag är stressad så mixar jag ihop den här frukost"smoothien" samtidigt som jag kutar runt och packar och grejar.

1 stort glas

½ banan
1 näve fryst mango
1½ dl brämhults färskpressad juice
en skvätt naturell lätt yoghurt
½ dl kesella 1%
1-2 msk vetekli
½ skopa proteinpulver (kan uteslutas)

Mixa allt! Supergott och riktigt mättande. Är jag riktigt hungrig så äter jag en äggmacka till.
(Jag brukar alltid koka ett gäng ägg som får ligga några dagar i kylen, bara att ta sig ett när suget sätter in)


Ha en trevlig lördag!

Glädjeämnen

Jag skrev tidigare om vad som gör mig glad. Och ju mer jag tänker på det ju mer saker ser jag som gör mig glad.
Vi är många gånger dåliga på att uppskatta saker, oavsett om de är stora och små.
Dagens "glad-sak" är tulpaner. Tulpaner gör mig verkligen glad nu när snön fortfarande ligger vit och jag längtar till våren. Då piggar de upp. Idag när jag handlade hittade jag en riktigt vacker bukett med mörkt blodröda tulpaner.

image127



Middagen idag blev mer än lyckad. Sonen åt tomt på bordet. Finns det nåt godare än Grekisk sallad i kombination med kyckling?

image128



Träningen igår var fantastisk. Jag blev ovanligt länge på gymmet igår. Hela 70 minuter och jag kände mig riktigt nöjd efter träningen. På slutet har jag börjat känna att tiden inte riktigt räckt till för alla övningar jag tänkt köra.
Men igår räckte den och det känns verkligen i benen idag. Det var extra roligt för jag fick så fin kontakt med bicepsen och jag körde flera övningar. Ett härligt pass helt enkelt.
Idag är inte A hemma så det fick bli en ofrivillig vilodag. Säkert behövlig men dock ofrivillig.

Så jag har fått lite jobbrelaterade saker gjorda och hunnit leka lite mer med barnen. Och det är ju guldkant mitt i veckan!


När det ändå går!

Ibland känns det för jäkla motigt. Idag var en sån dag. Dottern sjuk och det var stressigt och dåligt samvete och det ena med det tredje. Jag satt och klurade på vilka anledningar jag hade till att inte träna. Och det fanns ju som sagt några. Ex, jag har ju tränat så bra resten av tiden (delvis sant), dottern är sjuk, (men hon har en pappa också), jag är trött och stressad, (jag blir lugn och avslappnad av träning). Så ingen av de ursäkterna kändes godtagbara.

Den sista ursäkten var att jag inte orkade gå till SPA´t eftersom cykeln redan står där. Så eftersom jag är en kombinerad latmaja och träningsfreak i en person så gjorde jag en kompromiss med mig själv. För att jag skulle komma iväg att träna så fick jag ta bussen. Pinsamt att åka så kort bit men till gymmet kom jag.

Och helsike vilket pass! Jag lyfte tyngre och musklerna riktigt svider efter ett kanonpass! Så nu sväljer jag gärna pinsamheten med att jag tog bussen, det var det helt klart värt!

Jag har klurat lite på vad som gör mig glad och det är såklart en massa saker. Men lite extra glad blir jag av en fylld kyl och frys. Och just nu är favoriterna (eller de är alltid favoriter) citroner och avokado. De passar till så mycket! Och så är det så snyggt att ha framme.

image125


Till middag idag gjorde jag tacobiffar. Till det serverade jag guacemole, salsa, kokta majskolvar och hemmagjorda klyftpotatisar. Hemmagjorda klyftisar är en enorm craving jag har just nu. Det är ju så fruktansvärt gott!

image126

Nu blir det en kopp Yogi te. Mums!

Njutning!

Vilken njutarhelg jag fick!
Igår var vi på ett nytt ställe, en Barbequerestaurant med enbart bbq och kolgrillad mat. Vi var ett helt gäng och hade riktigt trevligt.
Jag beställde in en stek, bakad potatis, whiskeysås, grillade majskolv och rödlök. Till det en ramlösa och ett glas rött vin. Till efterrätt blev det vaniljpannacotta med citronmarinerade hallon. Gud så goda de hallonen var. Kommer bli perfekt att ha i vichyvatten i sommar. Mums!

Efter restaurangbesöket gick vi hem och slöglodde på tv och somnade relativt tidigt. Gissa om det var välbehövligt efter alla jobbiga vakna nätter.
Imorse gick vi upp runt 10.30 och stack direkt till SPA´t och åt där och sen slappade vi i stolarna och njöt av lugnet.

Nu sitter jag här med en kopp kaffe, har nyss ätit lite glass, Hägendaz Strawberry Cheesecake som är min favorit.

Ikväll ska vi äta lövbiffspanna med sharlottenlök och champinjoner och tagliatelle.

Den här helgen var jag verkligen värd!

Äntligen Helg!

Jag måste börja med att tacka för alla fina kommentarer och tips. Härligt, stort Tack!

Henrik, jag tror det går alldeles utmärkt med det du föreslog, jag brukar bara blanda ihop det jag tycker verkar vettigt. Prova och exprimentera och berätta för mig hur det gick!


Och nu var det äntligen helg. Tack och lov vill jag nog säga. Jag har haft en hel del extrajobb från mitt vanliga jobb på kvällstid denna vecka och sjuklingar och ditten och datten. Så efter jobbet idag for jag direkt och tränade.

Jag inhandlade nya skor. Ni vet de jag blev störtkär i.

image124
Och var såklart tvungen att prova dem på flera olika konditionsmaskiner eftersom jag nuförtiden alltid värmer upp innan. Och jösses vad lång jag kände mig, stötdämpningen är verkligen kanon. Så nu ska jag bara träna in dem så kommer det bli kanon. De var verkligen värda sina 1200 spänn. Så ofta som jag tränar så är jag absolut värd ett par såna skor.

Idag körde jag först kondition och sen styrka bröst och ben. Lite lustig kombination men det funkade bättre än jag förväntat mig. Jag gissar att jag kommer ha träningsvärk imorgon även om det inte känns just nu.
Dock kände jag mig lite svagare än jag brukar göra, kanske beror det på nån kommande infektion eller så beror det enbart på att jag körde slut mig redan innan styrkan.
Första gången på länge kändes det som passet var för kort, att jag hade behövt mer tid till mer övningar.
Imorn däremot har jag nästan obegränsat med tid efter klockan 14 så då blir det säkert bättre.

När jag kom hem från jobbet idag fick jag ett flyg och började städa. Så gissa om det blänker nu? Härligt att börja helgen med ett rent och trivsamt hem.

Till middag gjorde jag grekiska kycklingspett med hemmagjord guacemole och klyftisar. Sallad och rött vin till såklart. Det var gudomligt gott. Så gott att sonen sa: Mamma, det här måste vi bjuda gäster på.

Är inte det världens bästa betyg?

Nu sitter jag här med ett glas rött vin, ett par rutor 85% mörk choklad och tycker att livet är nedrans härligt.

Ha en underbar kväll!

Brödrecept

Lisa,
här kommer receptet på mitt favvobröd.


Bröd med frön (2 st)

1 pkt jäst

6 dl vatten (37 grader)

3 dl dinkel fullkornsmjöl

4 dl dinkelsikt

1 dl vetemjöl

2½ msk rapsolja

1 dl linfrön

½ dl krossat linfrö

1 dl solrosfrön

1 msk socker (till jäsningen)

1 tsk salt

1 msk kakao (valfritt men ger förstärkt smak)

1 dl hasselnötter (hackas grovt)

1 dl fiberhavregryn


Gör så här:

1. Rör ut jästen i vattnet. Häll i salt och socker.

2. Tillsätt frön och nötter samt havregryn. (Det ska vara löst)

3. Tillsätt mjölet under omrörning. Smeten ska vara ganska lös.

4. Jäs under bakduk i 40 min.

5. Strö över lite dinkelsikt så degen blir lättare att jobba. Knåda en kort stund och dela den i 2 delar. Forma dem avlånga.

6. Smörj 2 bakformar (avlånga). Lägg ner degen i formarna och låt jäsa där i 40 min.

7. Pensla degen med vatten och ställ in i nedre delen av ugnen i ca 30 min.


Nya träningsskor?

Jag är sugen på nya träningsskor och har blivit kär i ett par Nike. 1200 spänn känns faktiskt värt det. Måste dock prova dem först. *vill ha*

image123

Recept

Tove,


Paellan hade jag inget recept utan fräste på paprika och lök, la sedan i kycklingfile. sen i med räkor och scampi. I med ett paket saffran, salt och peppar. Häll i ett par deciliter vatten och kycklingfond (kan lika gärna vara grönsaks). Häll sedan i den färdigkokta quinoan (ungefär 3 dl kokt) och så mycket puylinser man vill ha. Pressa i två vitlöksklyftor och smaka av.

image122

Här kommer receptet på Nötbollarna.

Nöt och fruktbollarna:

Jag gör dem bara på känn men mitt grundrecept är ungefär detta.

 Ungefär 1 näve cashewnötter ca 100 g skållad och skalad mandel
1 näve aprikoser (torkade)
ca 5-6 torkade fikon
 1 msk pressad citron
ev 1 msk fruktsocker
1-2 äggvitor
Kokos att rulla bollarna i.

Börja med att mala/mixa nötterna. Blanda sedan i fikon och aprikoser. Och sist äggvita, citron och ev fruktsocker. Kör till en jämn massa. Rulla till bollar och rulla i kokos. Låt stå kallt minst 1 timme. Förvara i kylskåp.
 (sen kan man såklart laborera hur man vill, som jag gjort ovan, ex med kanel, kardemumma, honung, hasselnötter, valnötter, mörk choklad osv)

Mums till kvällsteet!

image121

Helgen Över

Mitt träningsmål är avklarat och jag är nöjd med veckan. Särskilt nöjd är jag med att min onda hals inte blev influensa.
Dessutom har jag hittat på smarriga grytor med quinoa som bas.

Detta är söndagens middag. Quinoa, krossade tomater, champinjoner, paprika, lök och en burk kikärtor och toppad med färska tomater och cashewnötter.

 Mustigt och mättande! Mums!

image119

image120


Nu är det dags för en skön dusch och sen en kopp yogite i soffan!

Älskade Middag

Jag är så nedrans nöjd med min middag idag. Jag gjorde nämligen Paella på mitt eget vis med quinoa, svarta puylinser, kycklingfile, massa räkor och scampi. Till det gjorde jag en limekräm på kesella. Jag njöt varje sekund!

image117


image118

Mat och dryck i topp!

Em hade en så rolig "topplista" så jag snor ideen och gör likandant.

Mina i topp är: (utan inbördes ordning)

1. Mitt extremt goda bröd med frön och hasselnötter i.
 Mums med min hemmagjorda färskost med soltorkade tomater.

image106

2. Soltorkade tomater.
Kan användas till allt, färskost, fyllning i kyckling, till marinerade kikärtor, you name it.

image114

3. Grönt te Vanilj och Yogite Orginal.
Mums! Gärna med skummad sojamjölk.

image112      image113

4. Ägg
Rör ihop snabbt som tusan och du har en omelett, lite hemmawokade grönsaker och du har en extremt god lunch. Och vad går upp mot en äggmacka med kaviar?

image111

5. Mörk Choklad

En bit räcker långt  Helst Lindt 85%

image110

6. Mina Nöt och fruktbollar.
Mums till kvällsteet.

image107

7. Kycklingfile
Finns det nåt godare protein?

image115

8. Kesella
På fruktsalladen eller blandad med keso för ett mellis

image116

9. Vindruvor
Världens godaste Godis

image108

10. Bananer
Smakar urgott efter ett hårt träningspass

image109



Vilka är dina favoriter?

Tankar och funderingar!

Jag har ju ett längre tag brottats med detta bygga muskler vs bränna fett och gå ner några kilo i vikt.
Jag är ju normalviktig och ligger på en hyfsad vikt. Jag vill så klart i de bästa världar gå ner några kilon. MEN det går ju inte vidare bra att kombinera muskelbygge med viktnedgång. Och eftersom jag just nu satsar på att bygga så blir det ju ingen viktnedgång. Jag står kvar på min vikt men musklerna utvecklas. Vilket såklart är positivt.

Så det jag har tänkt är ju att ta och "deffa" 1 månad. Och det som ligger närmast i förslagsväg är mars. Så då har jag tänkt att bygga en månad till och sen köra deff och konditionsträning i mars.

Så nu behöver jag massa hjälp, VAD är vettigt att äta under en deffperiod och hur ofta ska jag köra kondition kontra styrketräning?


Helg efter en stressig vecka

Veckan har bara flugit förbi, den har varit stressig och till stor del massa strul på jobbet, men snabbt har den gott.

Idag tänkte jag bryta mot alla principer och ha myskväll med "onyttiga" saker med mina barn. Gissa om de kommer bli överraskade?

Till middag blir det tunnbrödsrulle. Med mycket sallad till mig såklart. Och till fredagsmys har jag gjort chokladpudding och den ska serveras toppad med vispad grädde (mellan) och lite strössel. Till mig gjorde jag bara liiiite, men det är ändå mysigt att för en gångs skull inte tacka nej och avstå.
Det är ju så väldigt sällan som jag gör så här så idag är det verkligen värt det.

Med träningen har det gått bra den här veckan. Jag har med råge uppfyllt mitt träningsmål och kanske blir det lite bonusträning i helgen. Min hals är dock fortfarande lite sårad och gör ont, men lenas lätt med honungsvatten. Så det har blivit rätt mycket mjölk och honung de senaste dagarna.

Louise undrade var jag får alla recept ifrån, och faktum är att jag gör mycket på känn, jag får en ide och så provar jag. Det brukar oftast bli kanon. Ibland kan det vara så att jag hittar nåt recept i en kokbok, några av GI-recepten är från mina GI-kokböcker. Hojta om det är nåt speciellt du vill ha recept på så kan jag försöka ta fram ett.

Tove här kommer receptet på muffinsarna. Dom har jag hittat i ett nummer av Fitness Magazine. Jag tar dock halva mängden smet per form så det blir 12 st istället för 6 och sen har jag haft i lite mer nötter än det som står.

Dinkelmuffins

6 st stora

2 dl dinkelmjöl (jag tog sikt)
½ dl dinkelflingor
½ dl vetekli
1 dl solrosfrön
3 msk linfrön
1 dl hackade valnötter
1 msk flytande honung
½ dl rapsolja
1 dl kesella (1%)
3 mosade bananer
2 ägg
2 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna. Häll i honung, olja och mosad banan. Vispa samman kesella och ägg. Blanda allt och rör till en jämn smet. Klicka i formar och grädda i ca 15 minuter.

image105


Ha en trevlig Helg!

RSS 2.0