Älskade Måndag!

Har nyss kommit hem från ett fantastiskt bra pass. Jag ville aldrig sluta. Men magen behöver mat och kroppen även den vila efter en heldag på jobbet och sen träning.
Jag överraskade mig själv med att springa på en riktigt hög hastighet på löpbandet, jag var fokuserad som tusan och benen sprang av sig själv. Finns det nån känsla som toppar det?

Maten blev rotfrukter med kycklingfile i god marinad. Mums! Behöver jag säga att det var gott?

image104



Ikväll blir det lite surfa, vindruvor och massa te och kaffe!

Äntligen

känner jag mig pigg och riktigt fräsch!
Det är måndag och jag sitter på jobbet och har precis tagit rast och sitter med en god kopp kaffe.

Ikväll blir det kycklingfile i ugn tillsammans med rostade rotfrukter, toppad med fetaost.

Och direkt efter jobbet blir det ett gympass, rygg och biceps.

I´m back on track!

Bättre!

Idag mår jag mycket bättre! Kan helt klart bero på att jag gick och la mig 20.45 igår och med några mindre avbrott fick sova till 08.30. Skönt!

Det blev så himla fint här hemma, jag fållade och strök alla gardiner igår och till och med sonen var nöjd: - Mamma, det här är det finaste du nånsin gjort här hemma. Så jag tror jag lyckades. Dessutom så köpte jag nya krukväxter och en vacker bukett tulpaner att ha på köksbordet. Man blir ju så himla glad av tulpaner!

Träningsschemat för nästa vecka är klart, kanske borde jag skriva en matlista också för enkelhetens skull?


Och så igen,

min förra rubrik var också lördag och jag insåg snabbt att jag inte bloggat på en vecka.

Orken har inte varit med mig på sista tiden. Jag känner mig trött och trött och trött, lite nere och ännu mer orkeslös. Antagligen har jag en infektion som ligger och gror, kanske är mitt lilla kommande munsår ett tydligt bevis för att kroppen säger ifrån?

Den här veckan har jag tränat en gång. EN endaste liten gång och det var i måndags. Jag avskyr såna veckor. Jag kan inte skylla på nåt, jag har haft tid att åtminstone ha kört 3 pass till. Men åter igen, jag har ingen ork. Jag har somnat redan vid 21-22 på kvällarna, dötrött! Jag har varit lika trött när jag vaknat och längtat tills jag ska få sova igen.
Jag kan kort konstatera att jag behöver sol, massa sol för att vara exakt. Och mer frisk luft såklart.

I förmiddags hade jag tänkt att träna. Men mitt under vikningen av kläder blev jag så matt så jag fick vila. Då la jag ner planerna på att träna.

Jag började dock med storstädning av hemmet, ta bort alla julsaker (nix, vi har inte hunnit gjort det än, familjen har varit sjuk fram och tillbaka och växlande sen 3 januari) ta ner gardiner, byta växter, damma, torka och dammsuga. Nu är det riktigt fint och rent, det enda som är kvar är att sätta upp de nya gardinerna jag köpt, stryka dukar, gardiner och lägga en sista hand. Och plocka ur en diskmaskin såklart. Sen ska jag verkligen ta helg.

Ikväll ska jag smaska grillad kycklingfile med grekisk sallad till. Sen ta ett fotbad och läsa klart min bok.
och såklart skriva träningsprogrammet för nästa vecka. Håller verkligen tummarna för att jag ska pigga på mig lite. För jag är verkligen inte mig själv när jag är så här. Jag fick ju förresten senaste Fitness Magazine på posten i veckan och jag som brukar kasta mig över den har fortfarande inte läst den. Kanske ikväll?

Sen vill jag slå ett slag för det bästa jag vet just nu, nämligen bananer och vindruvor. Finns det nåt godare?

image102                image103

Lördag!

Jag började dagen med min favoritfrukost nuförtiden. Mitt bröd med massa nötter och frön i. Och på dessa två skivor så hade jag på den ena min hemmagjorda färskost med soltorkade tomater och 2 skivor skinka och på den andra ett par skivor stark 17% brännvinsost och grönsaker. Till en kopp grönt te och till sist ett glas färskpressad juice.

Sen försökte jag cykla i modden till gymmet. Tog såklart längre tid än det brukar. Var dyngsur!
Först körde jag på löpbandet. Jag var sjukt energisk och benen pinnade på av sig själv. Sen blev det 45 minuters tung styrketräning. Jag kan lova att axlarna svider rejält.

Så nu är det bara softa som gäller. Jag har för en gångs skull planerat in något gott att ha  till eftermiddagskaffet. Nämligen morotskaka med min goda glasyr på. Smaskens!

Till middag blir det antagligen, enligt ungarnas önskemål, dinkelplättar med sylt och lättglass.

Ha en underbar lördag!

Som vanligt Igen

Nu rullar livet på som vanligt igen. Men lite bättre faktiskt. Av någon anledning så har jag på senare tid börjat uppskatta saker mer. Jag är gladare och lyckligare, tycker det är riktigt kul att jobba (jag gillar ju mitt jobb men extra mycket nu), jag gillar mina elever lite extra och tycker att livet är riktigt härligt!

Igår körde jag ett rejält jobbigt pass. Överkroppsprogram och jag lassade på extra mycket vikter. Därmed extra mycket svett, stånk och extra stolt. Härligt. Dessutom har jag tagit mig den goda vanan att alltid avsluta med stretch. Det gjorde jag inte förut. Och jösses vad det känns bra, att få varva ner lite är toppen efter ett svettigt pass.
Mina biceps är dessutom riktigt ömma så bicepsträningen igår var suverän!

Jag har klurat lite på det här med vad jag vill med min kropp. Självklart har jag en idealbild i huvudet men med erfarenhet och sunt förnuft vet jag att det inte tar en kvart för att uppnå kroppen. Så vad vill jag egentligen? Bränna fett? Bli mer muskulös? Öka och förbättra min kondition?
Idealet är såklart att samtidigt som jag tappar vikt i fett, få en kropp med mycket och snygga muskler.
Men så enkelt är det ju inte i praktiken. Det är nästan omöjligt att fettförbränna och bygga muskler samtidigt. Och eftersom jag inriktar mig på att bygga kroppen så behöver jag all energi jag kan få och kan därmed inte ligga på ett energiunderskott och därmed ingen fettförbränning. Visst, ju mer muskler man har ju större fettförbränning MEN för att förbränna/gå ner i vikt så krävs ju ändå ett underskott.

SÅ, vad vill jag egentligen och vad ska jag prioritera?

Det tål att tänkas på.

Frisk och tränad

Nu skulle jag vilja påstå att jag är frisk igen. Dessutom har jag varit och tränat idag. Det var jobbigare och jag blev svettigare än normalt men det var skönt. Men helt klart så kände jag av att jag har haft feber och magsjuka.

Träningen idag blev först 20 minuter på löpbandet i lagom takt. Skönt och med härlig musik i lurarna.
Sen körde jag styrka biceps, triceps, rygg och lite mage. Totalt 50 minuter. Jag hade kunnat köra lite till men som sagt, det kändes att det räckte för kroppen. Sen avslutade jag med stretch och efter det en gainomax. Det var ett bra tillfälle att sluka en sån på.

Sen blev det middag. Tortillas med strimlad biff och grönsaker. Vichyvatten till. Kvällsfika blir kaffe, några morötter och en nöt/fruktboll.

Imorn blir det jobb igen och det ska faktiskt bli kul. Jag har en del att pyssla med som ska bli skönt att få klart.


Sjuk!

Så var det min tur! Magsjuka men en konstig variant skulle jag vilja säga. Jag är redan piggare! Jag har dessutom haft nästan 39 graders feber. Hur som helst så tror jag det är på väg att vända. Skönt!

Det känns bara lite snöpligt då jag planerat veckans träning och är jättetaggad. Men på onsdag hoppas jag att jag är fit for fight igen och kan både jobba och träna.

Håll en tumme!

Fredag!

Idag har det varit en ganska soft dag. Åt min nya favorit till lunch, nämligen omelett med wokade grönsaker med ingefära och soja. Riktigt enkelt, gott och proteinrikt. Perfekt till lunch och när man har bråttom.

På eftermiddagen gick jag iväg och tränade. Jag hade enorm energi och jag var sprallig hela vägen till gymmet. Jag önskar bara att vi fick lite kallare så snön fryser på lite. Nu är det riktigt förrädiskt att cykla i snöslasket.

Väl på gymmet så började jag på löpbandet, i rask takt, eller snarare mer än rask takt gick jag i 10 minuter. Blandad musik i lurarna. Jag är fortfarande ganska insnöad på The Calling. Bra att lyssna på när jag kör styrka.
Det blev dryga 1.1 km på dessa 10 minuter. Sen körde jag 35 minuter styrka med fokus på axlarna. (Jag körde lite situps emellan varje övning). Ohhhh jösses vad det känns i axlarna nu. Och under de jobbigaste övningarna, bla militärpressen såg jag verkligen hur mycket axlarna har utvecklats. Och det märks att det är min favoritdel på kroppen att träna. Jag avslutade träningen med en banan och med att skriva i träningsdagboken. Därefter dusch och bastu.

När jag kom hem lagade jag mat, jag hittade ett recept på Dinkelcrepes med kycklingröra i en gammal Fitness så det receptet provade jag. Proteinrikt, mättande och helt okej smak, dock ingen sensation. Jag strödde över några matskedar riven västerbottenost också som smakhöjare. Till det serverades en stor sallad och jag drack ramlösa till.

image101



Jag har klurat lite den senaste tiden. Över hur jag mår, överlag och med mina mat och träningsvanor. Och jag har kommit fram till att jag mår tusan så bra! Förut när jag bara åt "halvbra" så längtade jag till "gottedagen" och då kunde jag äta både chips, coca cola, pizza och mcdonalds.

Nu förtiden så har jag fortfarande lördagen som jag kan unna mig lite extra på, men det blir nästan aldrig så, för jag äter så gott ändå! Däremot så kan det slinka ner nån bit mörk choklad. På veckorna så brukar jag ta en nöt och fruktboll till kvällsteet eller kaffet och är supernöjd med bara en. Vill jag ha nåt mer att knapra på så räcker ett äpple eller en morot.

Jag har såklart provat att äta snabbmat då och då, ex sist så blev jag såååå sugen på El Maco från Donken, men när jag väl fick hem den så åt jag halva hamburgaren utan bröd och ett par strips. Det var ju inte alls gott, bara kladdigt och flottigt. Så nixpix, jag längtar inte alls efter sånt.  Visst är det konstigt?

Vad det gäller träningen så är jag stolt över mig själv. Jag tar mig iväg i snitt 4-5 gånger per vecka, är jag ensam så att jag inte kan fara så kör jag med mina redskap här hemma. Och när vi hade fullt med gäster här och jag inte ville sitta framför alla i vardagsrummet och träna så gick jag ut och gick. Så med andra ord har mitt veckomål nåtts oavsett situation.
Dessutom ser jag att musklerna växer, att jag utvecklas och har ett enormt GO. Det är så himla härligt!

Kan det möjligtvis finnas en bättre start på helgen än denna?

(Skulle väl vara en kopp chaite med skummad sojamjölk, en nötboll, ett fotbad och så senaste Stig Larssonboken då, men det kan bli senare ikväll)

Jag behöver er hjälp!

Ge mig tips på massa bra musik att träna till. Gärna lite åt det funkigare hållet. Ingen schlager!


storkok

I say no more!

image100

Storkok alltså.  2 kg kycklingfile, 6hg skinkstek, 1.4 kg lövbiff, ½ falukorvsring, 8 laxfileér, 3 kg köttfärs.
Det blev 83 köttbullar, en stor gryta kötfärssås, 2 påsar brynt köttfärs, strimlad skinkstek, kycklingstrimlor, färdiga kycklingfileer, laxkuber till ex soppa, färdiga laxfileer. Så nu kommer matlagningen gå plättlätt igen.


Sushi och recpet!

Det blev ingen träning igår. Jag var ganska trött och slut så jag spar den till idag istället. Jag ska prova de övningarna för ryggen idag och jag ska försöka lyfta riktigt tungt. Kul!

Igår blev det köpt sushi. Det är ju så nedrans gott. Ibland gör vi hemmagjord och det är ju det allra godaste. MEN lägger man upp det på ett snyggt fat och undviker att äta direkt ur kartongen så ser det mer hemlagat ut.

image99


Romsås till lax
(även den är gjord på känn som nästan allt jag lagar men ungfär så här)

2 dl 8% creme fraice
salt, peppar
½-1 rödlök
1 brk röd rom
Dill, hackad
ev. citron

Blanda fraichen med salt och peppar. Hacka löken fint. Blanda i lök och rom. Blanda i hackad dill. Pressa ev ner lite citron.
(Man kan även lyxa till den och blanda i räkor)

Den fantastiska laxen

Jag var tvungen att ta en bild på den fantastiska middagen jag lagade igår. Laxen smälte i munnen och såsen är gudomlig. (gjord på 8% creme fraiche)

Håll tillgodo!

image98


Inatt har jag knappt sovit alls, N blev magsjuk igår kväll och jag håller tummarna för fullt att ingen annan ska drabbas. Så maten idag har inte varit optimal, vi la oss igen runt 08 och sov till ca 10.30, sen åt jag frukost klockan 12. Kesoblandning med nötter, ett knäcke med ägg och ett med ost. Till det kaffe.

Jag hoppas jag orkar gå och träna ikväll! Jag var ju iväg igår och träffade en superduktig kille som jag pratar med ibland och han visade mig lite teknik och övningar för att jag ska nå ett av mina mål, nämligen : CHINS! Jag har bestämt att innan året är slut ska jag klara att göra minst en chin själv. Så nu är jag taggad som tusan, riktigt vidriga tunga ryggövningar ska det bli. För att stärka partierna som tar mest stryk vid chins!

Som de flesta andra dagar, Jag är såååå peppad!

Åter till Vardagen!

Så, nu var julledigheten slut. Jag är åter tillbaka på jobbet och tillbaka i verkligheten. Det har märkts att jag stressat en hel del både imorse och igår morse. Varför blir det alltid så? Jag går upp tidigare men ändå så känner jag den här nedrans stressen. Inte alls bra! Hur tusan ska jag lösa detta?

Med maten går det bra! Igår åt jag en underbar sushi med bland annat en supermör mussla på. Mums tillsammans med massa wasabi och ljus soya. Jag skulle kunna äta sushi varje dag!

Ikväll efter träningen (det blir ett styrkepass och antagligen en stund kondition också) blir det laxfile med romsås, sallad och potatis i mitt hus. Det har jag längtat efter i evigheter.
Och som kvällsfika antagligen te med soyamjölk och en nöt och fruktboll. De funkar riktigt bra när man är sugen på något sött, men bara nåt litet och framförallt nåt som är nyttigare än godis.
Är jag fortfarande sugen då kommer jag knapra morötter!

Igår kom jag inte iväg till gymmet då jag var ensam hemma med barnen så jag tog mig i kragen och körde 35 minuter styrka hemma med de redskap jag har. Hantlar, gummiband och boll. Funkar bra även om jag inte kan ta i och lyfta lika tungt som på gymmet. Men antagligenär det bra att variera sig.

Idag så har A tagit på sig att storhandla helt själv. Vilket innebär att när jag kommer hem har jag kyl, frys och skåp fulla med nyttigheter och bra mat! (Jag har skrivit en låååång lista innan). Är inte det lyx så säg?

De som har tips för att sluta stressa på mornarna får jättegärna dela med sig!
(Dock så bör det ju klaffa då jag ska lämna 2 barn på olika ställen och ta mig själv till bussen)

Lördag

Lördag och såklart även helg!
Idag ska jag försöka göra saker JAG vill, i möjlig mån vill säga. Jag har till och med gjort en lista!

Imorse när jag vaknade var jag inte så hungrig så det blev en enkel latfrukost. En dinkelmuffins med nötter och frön, en banan och en kopp grönt vaniljte med skummad sojamjölk. Jag har provat den nya sorten som tydligen ska vara extra bra i kaffe och te. Och den är kanongod! Prova den!

image97

Och här kommer en bild på min lata frukost!

image96


Ha en trevlig Lördag!

Nötblandningen

Här kommer "receptet" på den smarriga nötblandningen.

Jag gissar att det var den lyxiga (och superenkla) du var ute efter Linda?

Nötblandning

ca 200 g blandade nötter
(jag brukar ta mandel, hasselnötter, valnötte och råa pistagenötter)
1 näve torkade aprikoser
Flytande honung

Rosta nötterna i 175 grader tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna
Dela aprikoserna i mindre bitar. Blanda med nötterna.
Häll upp detta på en ren glasburk. Häll flytande honung tills det precis täcker nötterna.

Servera detta till fruktsallad med kesella eller som ett lyxigare mellis med keso och frukt.

image94

veckans bästa pass

Jag har avslutat veckan och börjat helgen med ett superbra pass. Totalt 65 minuter, 25 minuter cykel och 40 minuter styrka (axel, bröst och mage). Superhärligt. Jag lyfte tungt och njöt varje sekund. Det var verkligen träning när den var som bäst!

Nu blir det sen middag, kyckling och goda tillbehör!

image93

Pastasallad med pesto, majs och rödlök.  Och marinerade kikärtor.

Marinerade kikärtor

1 brk kikärtor
olivolja
vitvinsvinäger
salt, peppar
soltorkade tomater
sambal oelek

Jag blandade ihop dressingen, hackade soltorkade tomater och blandade med en burk kikärtor.

Mums! Och jag som inte ens är så förtjust i kikärtor.

 

Trött, trött och åter trött

Jag är så förbaskat trött hela tiden. Har svårt att somna på kvällarna och springer upp till Skrållan några gånger på nätterna. Jag skulle behöva sova ut, få känna mig pigg och utvilad. Får jag?

Om ett tag ska jag ialla fall iväg och träna. Det brukar pigga upp mig litegrann. Det blir först muskelbyggarprogrammet i senaste Fitness och sen lite kondition.

Nöt och fruktbollarna:

Jag gör dem bara på känn men mitt grundrecept är ungefär detta.

Ungefär  1 näve cashewnötter
ca 100 g skållad och skalad mandel
1 näve aprikoser (torkade)
ca 5-6 torkade fikon
1 msk pressad citron
ev 1 msk fruktsocker
1-2 äggvitor
Kokos att rulla bollarna i.

Börja med att mala/mixa nötterna. Blanda sedan i fikon och aprikoser. Och sist äggvita, citron och ev fruktsocker. Kör till en jämn massa. Rulla till bollar och rulla i kokos. Låt stå kallt minst 1 timme. Förvara i kylskåp.

Mums till kvällsteet eller kaffet.

(sen kan man såklart laborera hur man vill, som jag gjort ovan, ex med kanel, kardemumma, honung, hasselnötter, valnötter, mörk choklad osv)

Årets första dag

blev en dag med full aktivitet på fixarfronten.

Jag har gjort müsli med nötter, frön och kokos. Nyttiga nöt och fruktbollar och bakat två bröd med frön och nötter i. Smask!

image90

Det här brödet ska provsmakas ikväll tillsammans med rostbiff, olika sorters skinka och färsk frukt. Jag köpte hem färsk ananas, vindruvor, päron och melon. Det blir antagligen en film och så ska jag bada fötterna i mitt nya fotbad!

image91

En sån här blir perfekt till kvällsteet eller kaffet när suget sätter in.

image92

Och slutligen müslin som har blivit ett måste i den naturella yoghurten, gärna med blåbär till!

Ett nytt år med nya möjligheter!

Igår har vi gäster som firade in det nya året med oss med mat, dryck, raketer och sällskapsspel. Syrran som är en fena på frisyrer och hår fixade en håruppsättning på mig och jag blev nöjd!

image89

Summering:

+
= Jag har tränat bra, ofta även fast jag inte haft lust
       Jag har börjat laga storkok av basmat så middagarna går superlätt att fixa
      Jag lagar oftast nyttig mat och äter frukt och grönt

- =  Jag har ibland totalt gett upp och inte tränat på två veckor i stöten
       Jag har "överätit" fast jag inte varit hungrig bara för att det varit gott
       Jag har tagit onyttiga mellanmål på stående fot för att jag inte planerat tillräckligt bra och varit superhungrig

Att göra bättre år 2008:

*
Träna regelbundet utan dippar
* Planera mellanmålen bättre
* Sluta äta när jag är mätt
* Hitta balansen


RSS 2.0