Det ÄR skillnad!

Jag vägde mig imorse och hade gått upp 1.6 kg på två veckor. Och det beror inte bara på att jag ätit mer onyttigt utan säkerligen även på att jag sovit mindre, haft mer oregelbundna mattider, ätit mindre frukt och inga mellanmål osv. Dessutom har det ju inte blivit min vanliga mat och så har vi haft gäster och då blir det ju mer av en kompromiss med maten. Min syrra för exempelvis äter inte fisk och jag som älskar fisk, så min kropp fullkomligt _skriker_ efter lax. Så nån dag i veckan blir det laxfile med romsås och massa citron och sallad till såklart, kokt potatis till de övriga och kanske quinoa till mig. Det ser jag fram emot!

Och frukt såklart! Jag ska bli bättre på att äta frukt i alla situationer och unna mig olika sorters exotiska även om de är mycket dyrare. Det är jag värd!

image85

Även denna vecka nådde jag träningsmålet "fast" det är julvecka. Det är jag stolt över. Jag trodde det skulle bli svårt.
Igår tog jag med syrran till Spa´t och vi körde styrka och sen cyklade jag. Efter det åt vi kycklingfile med pesto och pastasallad till lunch. Gott! Sen slappade vi i poolen och de varma källorna. En riktigt skön dag med andra ord.

Idag är sista blogginlägget för i år. Ikväll kommer lite kompisar hit och vi har börjat förbereda maten för ikväll.
Till förrätt blir det räkcoctail med snittar och vitt vin till. Varmrätten blir Västerbottensinbakad oxfilé, hasselbackspotatis och rödvinssås, sallad och rött vin. Till efterrätt gör jag specialGino med gräddglass.
Det ska bli smaskens.

Och jag fortsätter att tjata, 2008 ska verkligen bli det bästa träningsåret nånsin!

Gott Nytt år!

image86


Förberedelser

Nu är det bara nyårsafton kvar av allt festande så jag har börjat småförbereda för storhandling och kommande år med mat och motion.

Idag har jag bakat Dinkel-frukost-muffins med valnötter, banan, dinkelmjöl, vetekli, dinkelflingor och annat gott.
Vad kan vara bättre än att hugga en sån en stressig och tidig morgon?

Dessutom så funderar jag på nya ingredienser och smaker inför nästa år och mina storkok.
Har du nåt recept eller nån ny "smak" jag absolut inte får missa?

Så här blev muffinsarna. Doftar ljuvligt!

image84

Egotripp

Idag fick jag en ordentlig egotripp. Vi var nere på stan och jag hade planerat att köpa nya träningskläder och en ny träningsdagbok om jag hittade någon. Sagt och gjort.

Jag som inte är nån linnetjej hittade ändå två läckra linnen och tänkte att prova går ju. Så väl i omklädningsrummet så får jag på mig ett linne och får syn på min rygg. Och jösses vad jag blev förvånad. Jag har en snygg rygg som är mycket mer muskulös än vad jag har trott. Så jag jublade, köpte bägge linnena och ett par baggyträningsbyxor i svart samt en svart ny sportbh.

image82

Sen köpte jag även en träningskalender och en penna.

image83

Jag är redo! Redo för det bästa träningsår nånsin!

Jag tog även med mig A till gymmet/Spa´t idag. Skönt. Jag provade ett nytt träningsprogram. Ganska tungt men utmanande och roligt. Det här året ska jag verkligen få in tekniken på chins. Jag är urusel på det.
Jag var rejält svettig efteråt och passet tog ungefär 45 minuter. Lagomt om man vill köra lite kondition efteråt eller före. Efter passet så gick jag över till spa-avdelningen och läste lite i min nya bok, Luftslottet som sprängdes, drack en god smoothie, badade lite i de varma källorna, ångbastade och simmade lite i baltiska havet. Jag hann även med att köra lite peeling och insmörjning innan det var dags att åka hem.

Taggad som tusan. Träningsår 2008. Here I come.

(Fast det skönaste är ändå att inte behöva skriva att jag gör en omstart, för det gör jag inte, jag fortsätter bara precis som förut men med en enorm nytändning)

Nu var det helt plötsligt över

Nu är julafton förbi och för att vara riktigt ärlig så känns det tomt. Riktigt tomt. Julaftonen var nästintill perfekt, vi vaknade, öppnade strumporna, åt julfrukost och sen gick vi till kyrkan. Barnkören sjöng fantastiskt och så var det julkrubba. Efter det gick vi hem och lagade jullunch och vips var det Kalle och lite ätande från gottebordet. Sen körde vi tävlingsquiz (jag vann såklart) och så kom tomten lägligt till barnen började bli lessa.

Jag fick massa bra julklappar, fotbad, böcker, ny mindre träningsboll, halsband, filmbox, kokbok, pengar, skönhetsprodukter från Body Shop osv.
Efter alla julklappar var utdelade åt vi av min suveränt goda Ris a la Malta. Jag tog 1½ portion och det var det verkligen värt. Så gott!

Efter det gjorde alla lite vad de ville, såg på film, jag kikade igenom lite recept och började planera träning. Jag ser verkligen fram emot ett träningens år. Så imorn planerar jag att åka ner på stan och köpa en ny träningskalender och antagligen lite nya träningskläder.

I år så införde jag något nytt till julbordet, nämligen julsallader. Mumsigt som tusan. Jag tog två stora portioner av  salladerna och åt bara en tallrik av julmaten. Det blir  ett måste även nästa år.

image80

image81

GOD FORTSÄTTNING!

Lugnt och Stilla

Ja nästan ialla fall. Miniskruttan sover och alla utom min syrra är ute och ränner. Så nu sitter jag här med en kopp kaffe och njuter.

Jag har just ställt ordning gottebordet. I mitten tronar en gigantisk fruktskål, en korg med nötter och bakom fruktskålen  står en liten skål med 85% choklad avsedd för mig. De övriga ville mumsa på pepparkakor, chokladaskar och knäcke, och ferrero rocher, och en sån kommer det nog även slinka ner i mig. Mums!

image78

Igår kväll fyllde syrrans sambo år och jag fixade en stor köttgryta på älgkött, morot, lök, vitlök, purjo, stora champinjoner och rödvin. Till det pressad potatis och en tomat och mangosallad med valnötter. Och så ett glas rött.
Till efterrätt blev det min egna chokladkaka med chokladtryffel ovanpå. Den lovordades och jag måste själv säga att den blev nästintill perfekt!

Till lunch blev det rester och jag åt råris och gryta. Till kvällen däremot blir det lite gottigare. Jultallrik och must. Jag kommer frossa i julskinka i år då maken köpt hem 8 kg. Tänka er, 8 kg frossa. Mums!
Och sill, lite Jansson och såklart gravad lax. Imorn ska jag även göra en stor skål Ris ála Malta. Det är bland det godaste jag vet!

Nu är det dags att slänga in revbensspjällen till syrran i ugnen, göra en stor Jansson och griljera skinkan.

GOD JUL!

image79

Äntligen!

Nu är jag julledig ända till 7 januari!

Massa vila, god mat, motion i form av långa promenader och gott umgänge!


Förändring!

Igår körde jag 30 min styrka, rygg och biceps och det kändes bra! Ryggen känns verkligen av idag och det känns att jag gjorde nåt bra igår. Jag var stark och det var härligt. Avslutade med ett Spinningpass 40 min. Så totalt 70 minuter igår. Bra! Så nu är det bara 10 minuter kvar tills veckans träningsmål är avklarat.

Dessutom så gjorde jag en liten inventering hemma. Hittade en receptbok som jag använt mig mycket av förut. (En hård A5 med ringpärm som jag skrev in egna bra recept i) Men det fanns inget av det jag äter ni i den. SÅ jag köpte en ny, en svart med döskallar, och började om på nytt! Så nu kommer jag under året fylla den med goda och nyttiga recept. Bara det blir ju en form av nystart! Härligt!

Det är tungt!

Jag känner mig tung i kroppen, sliten och trött! Jag slutar jobbet på fredag och har jullov ända till 7 januari. Det ska bli otroligt skönt att vara ledig i två veckor. Fantastiskt underbart faktiskt!

Det jag önskar mig mest är fint väder, dvs en klarblå himmel, lagomt kallt och lite solsken. Det om nåt gör mig peppad att gå ut och gå långa härliga promenader. Och det är precis det jag har tänkt ägna mig åt under julhelgen. Sen ska jag såklart försöka ta mig till gymmet ett par gånger också. Ialla fall så mitt vanliga veckomål uppfylls.
Det borde jag klara? Och samtidigt dra med syrran.

Jag hoppas verkligen att jag får sova ut lite under dessa två veckor, vara hemma och såsa lite, mysa, tända ljus, äta god mat och ha det skönt. Det är jag väl värd?

Den här veckan har jag tränat både cykel, styrka x2 och ett afropass. Ikväll blir det ett pass spinning och styrka rygg + biceps. Sen blir det promenader för hela slanten. Maten har gått hyfsat. Jag har varit extra sugen den veckan, av en anledning, och jag hoppas det går över snart.  Men jag shabblade ju redan i måndags, helt i onödan slank det ner en näve naturgodis. *suck*

Idag var det julbord på jobbet, jag tog inte så mycket men drack en 33 cl julmust till. Hoppade dock över chokladaskarna.

Ge mig lite solsken nu, snälla?

Ännu en vecka till ända!

Och snart går jag på jullov. Den här veckan kommer bli ganska slapp på jobbet. Det är nog bara tisdag som är en helt vanlig dag. Hoppas det blir en rolig vecka!

Ialla fall, ytterligare en ny vecka avklarad utan avstigningar och snedsteg. Det enda utöver det jag "borde" var 4 st yoghurtöverdragna nötter efter mitt 135 minuters pass i torsdags. Men det var värt det! (Och gjorde säkert ingenting rent kroppsmässigt)
Jag har skött mig, ätit vettig mat och tränat det jag hade planerat + lite till. Dessutom så känner jag mig mindre hungrig hela tiden, varför? Jag är inte längre dödshungrig efter träning eller supersugen på kvällen nån timme efter middagen.

I fredags hade vi ju gäster. Jag tog en portion kyckling med mycket sallad och några matskedar pressad potatis. Till efterrätt 2 matskedar glass och _mycket_ frukt. Och sen unnade jag mig en pepparkaka med lite ädelost på till en liten kopp med glögg. Jag var stolt över mig själv!

Lördagarna är ju lite mer "fria". Och vi hade även främmande i lördags. Frukosten var som vanligt bra, lunchen med och till middag gjorde jag kotletter med rostade rotfrukter. Jag åt två små kotletter och lagomt med rotfrukter och så sallad till. Sen åt jag 2 nävar naturgodis (mest nötter), 1 pepparkaka med ädelost och 1 ruta mörk chokad. Mer än jag brukar men ändå helt okej.
Så jag måste säga att jag är nöjd med helgen.

Nu är det en ny vecka att ta itu med!

Träning!

Jag tränar ju fantastiskt bra nuförtiden! Och jag har mitt veckomål. Det som är mest bra är ju såklart att även om jag inte är supersugen att fara och träna så åker jag ändå. Hade det varit för några veckor sen hade jag stannat hemma!  Men så är inte längre fallet. Jag åker dit även om jag känner motvilja och när jag väl är det kämpar jag på bra.
Igår var en sån dag. Jag var ganska slut, ganska stressad och hade bokat in två pass efter varann. Men jag for ändå. Första passet var ett vanligt entimmes spinningpass. Och passet efter det var ett spinning BP, och jag mitt pucko trodde det var 60 minuter men det visade sig vara 75 minuter. Så sammanlagt tränade jag 135 minuter igårkväll. Det gick bra, det enda och det största misstaget jag gjorde var att jag inte tagit med mig något ätbart alls varken att ha emellan passen eller direkt efteråt.

Så när jag kom hem var jag tokhungrig. Jag slängde snabbt ihop min stora favorit, keso mini blandat med kesella 1%, skivad banan och en rejäl sked med min nötblandning. Till det ett knäcke med skivat ägg. Ni kan gissa hur gott det var? Och sen åt jag 4 bitar yoghurtdoppade nötter och några vindruvor. Efter det somnade jag gott!

Jag har sagt det innan men måste fortsätta tjata om det! Det är så fantastiskt bra det här med storkok av basmat. Det går så enkelt och tar så lite tid att laga god och nyttig mat. Varför, varför har jag inte gjort så här innan? Jag tillbringar gärna en hel söndag på att laga massor med mat för att sen i veckor kunna göra god och uppskattad mat på ett kick. Suveränt! Det börjar tryta lite i frysen nu så efter jul blir det dags igen.

Ikväll ska vi ha gäster och jag tänkte bjuda på kycklingfile med pressad potatis och sallad. Till efterrätt tänkte jag först göra en pepparkakscheesecake men tiden räckte inte till och när jag tänkte efter en extra gång så är det både godare och nyttigare med frukt så det blir Gino istället med specialtäcket med ingefära, kokos och lite råsocker (lite). Vaniljglass till de som vill. Vi får se hur jag gör. Och senare på kvällen blir det glögg och pepparkakor med ädelost på för de som vill.

VI får se då ikväll om det är värt det. Det är mina ledord, Är det värt det?
Oftast är det inte det, men ibland, då tusan kan det vara värt det.

Tankarna går ungefär lika till julen. Inte alltför flådigt julbord utan det som alla gillar, (syrran med sambo firar med oss i år) generöst med frukt, de andra har beställt chokladaskar men jag brukar aldrig äta ur dom så det är inget "hot", knäck (men det gillar jag inte heller värst mycket) och mörk choklad. Och mörk choklad är ju min favorit så det kommer jag säkerligen unna mig lite. Och nötter såklart! Av maten kommer jag bara äta tills jag blir mätt och bara av mina favoriter. Gissar att det blir skinka, gravad lax, en sked Jansson, några ägghalvor, lite sill, en liten bit ost, ett par hemmagjorda köttbullar och julmust light. Nåt jag däremot inte tänker välja bort är min ljuvliga ris ala Malta. En stor portion blir det och den ska innehålla mycket konserverade mandariner! Mums!

I motionsväg kommer det bli promenader har jag tänkt mig. Och syrran får följa med. Det är roligare om man är två. Och vad kan vara mysigare än att gå runt och kika in i pyntade fönster, få en glimt av grannarnas julgranar eller kanske bättre, gå en promenad runt älven?

Ja det här kommer jag fixa och jag ser fram emot det!

Resultatet

av dagens middag kommer här. Bilden gör inte maten rättvisa.
Det blev riktigt gott. Till kvällsfika ska jag äta massa hallon tillsammans med keso blandat med kesella 1% och ev lite nötter till. *mums*

image77

Snart en till avklarad vecka!

Nu när vi börjar gå mot juletid så innebär det automatiskt att fler och fler fikakorgar dyker upp lite överallt. Pepparkaks och lussebullebak på flera ställen. Och dessutom har jag en kompis som fyller år i december. I år så bad hon mig göra hennes födelsedagstårta och jag som älskar att baka tårta fixade det såklart.
Det blev en gigantisk stor geting med vingar. Riktigt nöjd faktiskt. Vit botten och fylld med chokladmousse och med en apelsinmousse. Jag är ingen tårtätare så jag höll mig till kaffe. Jag tog inte ens nån bulle, kaka eller nåt annat. Hade det funnits frukt hade jag tagit en sån.

Dessutom har jag bakat lussebullar med 4 klasser förra veckan utan att smaka en enda själv. Inte en enda.
Hela den här veckan har varit fantastisk matmässigt. Inge gotter, inget onödigt utan bara bra val. Motionsmålet slog jag med 15 minuter och det ger mig en guldstjärna i protokollet.

Ikväll ska jag exprimentera ihop en soppgryta med lax, räkor och kokosmjölk. Gissar att jag kommer kasta i både paprika, lök, potatis och ett uns saffran också.

Hungrig, hungrig och hungrig!

Det känns som om jag är konstant hungrig nuförtiden! Beror det på var i hormoncykeln man befinner sig eller är det en fas eller beror det på stress eller på vädret?

Dock så blev det en ganska snabb och inte så jättemättande frukost. Yoghurt, hallon och min nötmix. Sen bar det av till jobbet. Där åt jag lite frukt och drack kaffe. Till lunch serverades det en makalös fisksoppa som innehöll både lax och torsk, rotfrukter och goda kryddor. Till det åt jag en smörgås med 2 skivor ost, 1/4 banan och lite sallad. Gott!
På eftermiddagsfikat (som vi bara har på onsdagar) så nöjde jag mig med en grov smörgås med en skiva prickig korv och två tunna skivor ost på. Grönsaker också såklart , ett päron och en kopp kaffe. Det fanns även 2 chokladkartonger och en gigantisk form med kladdkaka. Men jag nöjde mig med min smörgås och päron. Det kändes bra för det hade inte varit värt att äta en kaka eller choklad. Jag föredrar helt enkelt 85%ig choklad.

Till middag lagade jag en kycklinggryta med paprika och lök och serverade den med dinkel. Råkostsallad med saffransvinegrett till.
Till tv:n åt jag en apelsin och en näve vindruvor och en kopp te. Och ÄNDÅ var jag gruvligt hungrig nån timme senare. Val och Kval, vad ska jag äta? Macka med makrill? Göra en omelett? Ta mörk choklad (nänä, funkar inte med kontraktet jag och kollegan skrivit, bara lördagar) Tillslut blev det en stor räksallad med en avokado, ett ägg, salladslök, gurka, tomat och isbergssallad. Till den gjorde jag en dressing på lätt kesella och yoghurt.

image76


Veckan har börjat bra vad det gäller träning. Dock ingen styrka men kondition. I måndags blev det ju 40 min cykel (2.8 mil) och igår körde jag ett pass Afro Power Dance och sen cyklade jag på "bencykeln" 20 minuter (6.8km).
Ingen träning idag. Men imorn blir det spinning! Det blir superkul. Det var riktigt länge sen.

Nu ska jag njuta i soffan av en kopp julkaffe och se på Leilas Jul.

Måndagar är fantastiska!

Kanske är jag den enda människa som älskar måndagar? Jag börjar sent och hinner både träna och äta en god frukost innan det är dags för jobb.

Imorse började jag dagen med en proteindrink och sen cyklade jag 40 minuter (2.8 mil). Efter passet åt jag lätt naturell yoghurt med min nötblandning, banan och kanel. En grovknäcke med ett skivat ägg på. Kaffe till. Det var så himla gott efter träningspasset.

I matlådan hade jag lax och bulgur med linser. Konceptet fungerade kanon. Även middagen gick kanon, jag tog fram färdigstekt och strimlad lövbiff och dinkel innan jag for till jobbet. När jag kom hem var det bara att steka på grönsakerna, i med köttet, lite soja och kryddor och sen värma på dinkeln i mikron. Klart på ett kick och sååå gott!

Eftersom A är borta ikväll så ska jag ha lite egentid med bara mig. Krypa ner i soffan med en bra film eller tidning och smaska exotisk frukt. Har ni sett nåt mer aptitretande än detta?

image75

Färsk ananas, mango, kiwi och honungsmelon. Hur kan man nånsin välja smågodis eller chips framför en sån tallrik?

Och förresten, jag har slängt pollypåsen med X-mas collection, de var goda, MEN det är inte värt det!

Jäklar vilken

bra helg!

Jag har slitit som ett djur.
Storhandlat, massa goda och nyttiga saker. Jag har storstädat, strykt gardiner och dukar, gjort en dörrkrans av granris/lingonris och ljung.

Och det bästa av allt, jag har gjort storkok! Massor!!
* Laxfile i kuber
* Lövbiff i strimlor
* Hela kycklingfileér
* Kycklingfile i strimlor
* Skinkstek i strimlor
* Fetaostfylld köttfärslimpa
* Köttbullar
* Köttfärssås

(Och så ungefär 60 lussebullar till resten av familjen) Hela köket har varit kaos idag. Byttor och kastruller och stekpannor odylikt. Men det känns skönt! Och dessutom provade jag konceptet på min matlåda idag. Bröt loss bitar av bulgur och puylinser och tog ut en laxfile till. Blandade linser och bulgur med saffransoljan jag gjorde och blandade även i lite hemmarostade cashewnötter smaksatta med flingsalt och chiliflakes. Till det en burk med diverse grönsaker. Gott!

Imorn tänkte jag ta mig till gymmet och cykla lite innan jobbet.

Jag är på gång igen!

RSS 2.0